About Us

Over Laplink Software, Inc.

Al meer dan 35 jaar is Laplink® Software een wereldleider op het gebied van pc-connectiviteit. Onze toewijding aan de behoeften van onze klanten was de drijvende kracht achter al onze productontwikkeling en heeft Laplink de loyaliteit en het vertrouwen gegeven van miljoenen klanten over de hele wereld die migreren, overdragen, synchroniseren, delen en op afstand toegang hebben tot hun gegevens.

We zijn begonnen met het aanbieden van een eenvoudige, efficiënte methode voor het overbrengen van gegevens van de ene naar de andere computer via de kenmerkende Laplink-kabel in 1983. De populariteit van onze software heeft ertoe geleid dat ons merk zo nauw werd geassocieerd met bestandsoverdracht dat ‘Laplink’ synoniem werd met een gebruikte kabel om computers en later te verbinden, zelfs de bestandsoverdracht zelf, zoals opgemerkt in Newton’s Telecom Dictionary:

Lap-link n.v.
Het woord is oorspronkelijk de naam van een DOS-programma dat bestanden overdraagt ​​tussen laptops en desktopcomputers. Het was een handig programma, het geesteskind van Mark Eppley, en hij vormde een bedrijf om het te verkopen onder de naam Traveling Software in Bothell, WA. Uiteindelijk werd het programma zo succesvol dat het woord LapLink een veelgebruikt werkwoord werd om te verwijzen naar het overbrengen van bestanden tussen computers als: “Ik zal LapLink dit bestand naar de machine van Mary sturen.”

In de begindagen van de pc betekende migratie van een oude naar een nieuwe pc dat alle bestanden eenvoudig werden overgebracht – bestandsoverdracht- en migratieprocessen gebruikten dezelfde software. Maar in de loop van de jaren veranderde dit aanzienlijk en Laplink veranderde ook.

Als een direct gevolg van de toewijding van Laplink aan de technologie voor bestandsoverdracht en migratie, leidde de vooruitgang tot de oprichting van PCmover®, het paradepaardje van het bedrijf en geavanceerde migratieoplossing.

PCmover bestuurt nu 95% van de markt voor migratiesoftware in de VS, is de enige door Microsoft® aanbevolen migratie-oplossing en is momenteel het best verkochte migratieproduct ter wereld.

PCmover is beschikbaar in verschillende edities om te voldoen aan verschillende vereisten voor het migratiescenario, waaronder PCmover Professional, PCmover Express, PCmover Windows Upgrade Assistant, PCmover Image & Drive Assistant en PCmover Enterprise.

De PCmover-productfamilie omvat unieke en gepatenteerde technologieën. Met PCmover Image & Drive Assistant (ontwikkeld als aanvulling op de beeldvormingstechnologie) kunnen gebruikers bijvoorbeeld afbeeldingen op verschillende besturingssystemen herstellen zonder iets op de doel-PC te overschrijven. Dit betekent dat een afbeelding van een oude Windows XP-computer kan worden hersteld naar een nieuwe Windows 8 pc zonder het Windows 8 OS te overschrijven. Bovendien biedt deze technologie de mogelijkheid om rechtstreeks van een vaste schijf naar een nieuwe pc te migreren.

De productlijn van Laplink is ook geëvolueerd naar internetgebaseerde, draadloze en peer-to-peer-oplossingen voor een steeds mobieler personeelsbestand. Een van deze producten – Laplink Sync ™ – is ontworpen om gebruikers in staat te stellen bestanden veilig te synchroniseren tussen hun Windows®-pc’s, Mac®-computers en Android ™ – en iOS®-apparaten door gebruik te maken van een peer-to-peer-verbinding.

Laplink-producten hebben lovende kritieken ontvangen van technologische publicaties voor zowel de thuis- als bedrijfstechnologie.
Lees artikelen en recensies over ons best verkopende producten »

In 2014 selecteerde Microsoft Laplink als de officieel aanbevolen migratieoplossing in combinatie met Windows XP-ondersteuning. Dit leidde tot de creatie van de gegevensoverdrachtstool PCmover Express voor Windows XP, gratis aangeboden door Microsoft aan eindgebruikers.

Laplink onderhoudt een wereldwijde aanwezigheid met een wereldwijd netwerk van vertegenwoordigers en partners. Laplink-producten worden vertaald in het Frans, Spaans, Italiaans, Duits, Japans, vereenvoudigd en traditioneel Chinees, Koreaans, Portugees en Russisch en bevatten gratis technische ondersteuning voor alle klanten.

Laplink Software is een beursgenoteerd bedrijf met hoofdkantoor in Bellevue, Washington.